Windows 10 oktober update

Windows 10 update oktober 2018: zorg voor voldoende vrije schijfruimte.

De grote Windows oktober update kan inmiddels door iedereen worden gedownload en geïnstalleerd. Microsoft waarschuwt haar klanten dat ze ervoor moeten zorgen voldoende ruimte vrij te hebben voordat ze de installatie uitvoeren. De update heeft minimaal 10 GB aan vrije schijfruimte nodig anders bestaat de kans dat je apparaat niet meer wil opstarten na de update.

De update controleert niet zelf of er voldoende ruimte is en Microsoft geeft aan dat apparaten, zoals thin clients en embedded systemen, sneller met onvoldoende ruimte te maken kunnen krijgen.

Het goede nieuws is dat er in de update een nieuwe functie mee komt genaamd Storage Sense. Deze functie zal gebruikers regelmatig helpe herinneren hun overbodige bestanden op te ruimen. Verder zorgt de functie er automatisch voor dat oudere of ongebruikte bestanden op OneDrive worden opgeslagen.

Wil je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte creëert voor de update ga dan naar:

instellingen > Systeem > Opslag > Nu ruimte vrijmaken. Geef hier aan wat je wilt opruimen. Dit kunnen tijdelijke bestanden zijn of downloads die niet meer gebruikt worden.

 

Als u hulp wilt bij het updaten van Windows en/of het vrij maken van ruimte dan kunnen wij u daar natuurlijk bij helpen. Neem dan contact op via info@blue-bytes.nl of 085-0074048